2016. augusztus 29., hétfő

Mamaci elmagyarázza a mágnest #papinapló 81.

Nem csak hét fagyizó és nyolc játszótér van a közvetlen közelünkben, de egy brit használtjáték-bolt is nyílt pár hónapja. Egészen érdekes játékokat lehet ott kapni, és annak ellenére, hogy legalább egy tulajdonosa volt már, kiváló állapotban vannak a színes mindenfélék. Virág (és néha én is) rendszeresen benéz, hátha van valami szuperség. Most talált egy komplett építőkészletet, aminek az a furfangja, hogy mágneses. A mágnes pedig az egyik legkirályabb dolog, még engem is lenyűgöz. Mimó eddig bármivel eljátszadozott, de általában csak rövid ideig. Tényleg bármivel, akár egy flakonnal is. Ez a készlet most annyira bejött, hogy órákig elszöszmötöl vele, sőt, a reggeli ébredés után azonnal megy építkezni. Az meg extracuki, amikor Virág segít neki, és elmélyülten építkeznek.  Ez az igazi royalpimpőke.


A család nagyon rákapott a strandolásra, mert egyik nap, amíg dolgoztam, megint átmentek Gödre csobbanni. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire jó ötlet volt a babaúszásra beíratni Mimó. Azért is, mert ez egy fix program vasárnap reggelente, de főleg azért, mert felnőtteket megszégyenítő vízbiztonsága van a kisfiamnak másfél évesen. Úgy is, hogy nyilván még nem tud úszni. Eljön majd annak is az ideje.


Az elmúlt hónapokban úgy alakult, hogy amikor hétvégén dolgozom, meglátogatnak minket, de főleg Mimót Mamáék (akik már Nagyi és Pesti Papó). Most Virág gondolt egyet, és ők mentek le Pestre. Nagyon jó látni, hogy ugyanazon a játszótéren (leánykori nevén Néphadsereg tér, ma Honvéd tér) kalandozott Mimm, amin én is töltöttem a gyerekkorom. Igaz, akkor még betonból és vasból volt minden, és a spanyolországi nemzetközi brigádok magyar harcosainak szobrai között rohangáltunk. ¡No pasarán! és ökölbe szorított kéz, ugye.


6 megjegyzés:

  1. Olyan örömmel olvasom mindig a meséidet....
    Napról napra...Emberközeli.

    VálaszTörlés
  2. Ilyet építőt mi is akarunk!!😃😃😃

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mega Bloks a márkája. Ebben a boltban, mivel használt, csak ez az egy készlet volt. De gondolom, máshol van sokféle és új.

      Törlés
    2. Köszi. Keresgélek. Mi még nem találtuk meg azt a játékot, ami 5 percnél tovább leköti Zsót. Pedig nagyon rajta vagyunk... :-) Nah jó, a csigák gyűjtése, ill. Tompetitől a Rock&Roll Csiga az ilyen.

      Törlés
    3. A csigák nálunk is menők: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1273453799331325&set=a.723249824351728.1073741826.100000001503819&type=3&theater

      Törlés