2016. június 13., hétfő

Mellékhatások #papinapló 70.

Mimó egyre jobban belakja a környék játszótereit. Már azt sem értem, hogyan tarthat el a környékünk féltucat fagyizót (bárhogyan is, ez csodás amúgy), de a terekkel is így állunk. Szerencsére. Így lehet válogatni köztük. Például, ami pont a vonatállomás mellett van, azért jó, mert ott vár délutánonként a család, amikor jövök haza a munkából. De a kedvenc, az a Duna partjától nem messze lévő. Az egy óriási, új park, amiben a játszó terület folyamatosan növekszik. Most például egy gigászi mászókakomplexumot építettek. Egy hajó alakú várat. Alatta szuperül lehet homokozni rekkenő napsütésben és rossz időben is.


Mivel parkról van szó, sokféle lehetőség van benne arra, hogy a környékbeliek boldogok legyenek. Például lehet piknikezni is. Nagyon régi vágyam, hogy ilyet csináljak, de valahogy eddig mindig kimaradt. Tavaly azzal akart meglepni Viru, hogy kiülünk ebédelni a parkba a szülinapomon, de mivel az júliusban van, elképesztően meleg volt. De tényleg, az a klasszikus kánikula, amikor nem megy sehova az ember. Most azonban éppen megfelelő volt az idő, ezért újra megpróbáltuk: Virág főzött mindenféle csuda dolgokat, aztán hajrá. És remekül sikerült az első családi piknikünk. Bizony!


A múlt héten elfelejtettem megírni, hogy Mimúr egyik napról a másikra elkezdett kapaszkodás nélkül járni. Akkor még csak pár métert tett meg, mostanra azonban az egész lakáson átrobog megállás nélkül. A legcukibb, amikor elmegy egy falat kajáért, aztán már totyog is tovább. De a lényeg:


Az elmúlt hét talán legfontosabb tanulsága, hogy a kisfiamhoz órát lehet igazítani: azt mondták, hogy egy hét múlva belázasodhat az MMR-oltás miatt, és ezt pöccre be is tartotta. Szerencsére egy alvás ki is purgálta belőle a pogány rontást. Utána egy kicsit be is pöttyösödött, de az is hamar elmúlt. A közérzete viszont eléggé megsínylette a szurit. Napokig játszott jeleneteket az Ördögűző legújabb részéből, semmi nem tetszett neki. A hisztérikus időjárás pedig rá is tett egy talicskával. Volt olyan, amikor félve néztünk egymásra Virággal, lesve, hogy a másik megőrült-e már az ádáz nyígástól. Ebben a legnyomasztóbb, hogy még mindig nem vagyok ép, lassan egy hónapja pörög körülöttem a világ megállás nélkül. Emiatt sokkal kevesebbet tudok segíteni Virágnak, mint amire szükség lenne. Ezért az egyik este elküldtem moziba, hogy kikapcsolódhasson, de olyan fáradt volt, hogy elindulni sem mert. Pedig mennyire menő az új X-Ment végigaludni.   

2 megjegyzés:

  1. Múltkor, mikor Viru megmentett bennünket a Sparban bulátaval, Zsófi is pont az MMR utáni őrületben volt. Atom húzos két hét volt. Jobbulást Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy megvagy. Viru mesélte a bulátás kalandot

      Törlés