2016. május 17., kedd

Buborék, buborék, színejátszós, csodaszép #papinapló 66.

Többször írtam róla, hogy Mimó mennyire barátságos a kutyákkal. Egészen cuki, ahogy bújik hozzájuk. Nagyon jó látni, mennyire nem fél. Eredendően bizalma van az állatok felé. Látva, hogy mennyire szeretettel bánik a cicánkkal, ez persze nem is olyan meglepő. Ez a kép pár héttel a születése után készült, amikor még csak Pizsi közeledett hozzá.


Ez pedig friss, a múlt héten készült fotó. A kisfiam, amikor csak meglátja a kis, szőrös barátját, ölelgeti, mintha plüssállatka lenne. Persze lehet, hogy Pizsi már ezerszer megbánta a haverkodást. Mindenesetre hősiesen hagyja magát. Szóval lehet, hogy élvezi.


Mondjuk, Mimm óriási szerencsére az emberekkel is nagyon barátságos, nem csak az állatokkal. Mindenkit üdvözöl integetéssel az utcán, a buszon vagy a vonaton. Igazi filantróp. Ez nekem különösen nagyon megnyugtató, mert egyrészről szerintem ahány barátja van az embernek, annyiféle világkép tárul elé közvetlen közelről. Annyiféle példa közül választhat, amit felszippanthat a lelkébe. Másrészről, ha majd úgy alakul, könnyebben megbízik majd abban, aki épp rá vigyáz, amíg mi távol vagyunk egy kicsit. 


De nem kell messzire menni, ez már most is működik néha. A tornázdába, ahova Viru jár, mennek gyerekek is. Az egyik edzés baba-mama torna, Mimm, amikor az anyukája ugribugrizik, eljátszik vidáman. A másik alkalom idején általában nem dolgozom épp, akkor én vigyázok Mimóra. Amikor viszont nem tudok a közelben lenni, más megoldást kell keresni. Most újdonságként Sári néni vigyázott rá, aki a tornaterem hivatalos gyerekmegőrzője. Ez harmincöt percig gond nélkül sikerült is. Azért elsőre ez nagy dolog ám!


Beszélni ugyan még nem tud Mimzi, de a száját már próbálgatja evésen kívül egyéb hasznos módokon használni. Időszerű lett például a fogmosás mind a 7+ fogához. Általában hagyja, hogy mi sikáljuk a fogacskákat, de már egyre többször magának csinálja. Ez persze még nem szakszerű így, de haladunk.


A fújást is próbálgatja. A kádban a hab is nagyon érdekli, de főleg a buborékfújó varázsolja el. Egészen vicces, ahogy fújdogálni próbál, teljesen eredménytelenül. Ilyenkor be kell neki segíteni, hogy legyen öröm.


A hosszú hétvégén dolgoztam, Mimóhoz pedig feljöttek a fővárosi rokonok: a Nagyi, a Pesti Papó, Flóra tanti és Pisti. Amikor megláttam a közös játszóterezésről készült képeket, két gondolatom volt: 
1. kár, hogy nem voltam ott, mert ezt megnéztem volna élőben is; 
2. ahogy nézem Mimmer már most kiváló művezető, ha pedig majd megnő, ő lesz a legjobb.

2 megjegyzés:

  1. Mimó nagyon jó helyre született. Imádom őt szilvamag kora óta.

    VálaszTörlés
  2. tündéri, a gyerek is, az apja is, a napló is, sőt, a négyesfogat is!

    VálaszTörlés