2015. szeptember 14., hétfő

Zsákos Samu a (pest)megyéből #papinapló 30

Merőben új szituba kerültünk a héten, mert beköszöntött az ősz. Végre volt alkalmunk ráadni Mimóra a cuki pulcsikat (például a macisat), amiket kaptunk, de még soha nem használtunk. Baba úr az elején kicsit furcsállta a hosszú ujjú ruhákat, hisz az elmúlt hónapokban inkább az volt a cél, hogy minél kevesebb réteg legyen rajta. Picike szomorú pislogás után végül megbékélt az évszaknak megfelelő szettel.

Virág régóta készült rá, hogy az elől hordozásról átvált a hátas batyura, mert ahogy nő Mimó, egyre nehezebb lesz. Az pedig már nem kényelmes, sőt. A héten sok gyakorlás után ez is összejött, és már a szabadba is kimerészkedtek.


Eddig az alvás alatti takarózással nem volt gond, mert éjjelente is nagyon meleg volt. Ha lerúgta, márpedig lerúgta magáról a leplet Prüntyi, hát így járt. Most viszont éjjel már elég hűvös van, fűtés meg még nincs, ezért bepöppintettük a hálózsákot. Kicsit féltünk, hogy nem fogja magát jól érezni benne, de persze semmi gondja nincs vele. Lehet benne ugyanúgy lovacskázni, tehát jó. Ez is megoldva, és mivel Samu az egyik neve Mimzinek, el is neveztük nagyhirtelen Zsákos Samunak.


Az egyik délután Mimóval ketten maradtunk, mert szabi miatt napközben is otthon vagyok. Ennek Viru nagyon örül, mert tud végre aludni. A kisfiam eljátszott a szőnyegen, én meg az asztalom alatt bíbelődtem a lebegő csillaggömböm kábeleivel. Egyszer csak ott termett mellettem, mert suttyomban odakúszott. A közös asztal alatti bunkizástól hirtelen megszállt a kozmikus apa-fiú világérzés. Csodálatos volt.


Észrevettem, hogy Pizsi, a cicánk és Mimzer egyre jobban érdeklődnek egymás iránt. Pizsi néha úgy viselkedik, mint egy féltékeny nagytesó, mostanában azonban egyre közelebb merészkednek egymáshoz. Sőt, Pizsi többször eljátszotta, hogy elindult valamerre, mintha épp arra lenne dolga, aztán az egész szobát kívülről megkerülve az oldalajtón berohant, és szabályosan átugrált Mimó fölött. Ennek örülök, mert ha egy ember és egy állat érdeklődik egymás iránt, és főleg, ha játszanak egymással, akkor az már a barátkozás jele.  Meg amúgy is, kevés nevetségesebb dolog van egy duzzogó macskánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése